Blog

Testimonial Braez

  |   Blog

In 1996 begon René van Huffel samen met zijn toenmalig zakenpartner “als grapje” het merk Braez. Ze wilden een comfortabele, sportieve broek voor alledaags gebruik op de markt brengen. Twintig jaar later is het merk sterker dan ooit. Dankzij Exposar’s flexibele dienstverlening beschikt Braez tijdig over de productfoto’s en modelfoto’s die nodig zijn voor de grote beurzen van Europa.

 

Uitdagingen

Binnen een week had René productfoto’s nodig. En het liefst ook modelfoto’s. Uit ervaring wist hij dat je die twee niet door verschillende fotograferen moet laat maken: “Het eindresultaat is dan niet consistent is en de kleuren verschillen. Ik ben misschien te makkelijk, ik vertrouw mensen snel. Daardoor heb ik in het verleden voor te veel geld foto’s laten maken die ik vervolgens niet heb gebruikt”.

 

“Alles onder één dak, dat voelde meteen goed voor mij.”

 

Hoe Exposar heeft geholpen

René zocht een partij die snel en flexibel werkt. Via een bevriende mode-ondernemer werd hij getipt. “Ga eens bij Exposar praten, een leuk team dat snapt wat je wilt. En ze zijn snel.” Ondanks de uitgebreide ervaring van René was hij nog niet eerder een fotograaf tegengekomen die voor een normaal tarief goede foto’s levert. “Exposar biedt gewoon hele goede prijs-kwaliteit verhouding.”

 

Voordelen voor Braez

“Ik vind het zelf belangrijk dat, als ik de collectie hebt gemaakt, ik het ook op beeld heb. Dan pas zie je of iets mooi is.” De gemaakte foto’s, zowel product- als model-, geven hem het juiste gevoel, en dat is precies waar het hem om gaat. Doordat Exposar alle product content voor je webwinkel onder één dak maakt, voelde het voor René meteen goed om de fotografie aan Exposar uit te besteden. “Ik wil graag iets uit handen kunnen geven. En ja, de prijs is ook gewoon goed.”

 

“Ik zou Exposar aanraden aan elk merk dat op zoek is naar flexibiliteit, snelheid en accuratesse.”

Aanbeveling

“Ik zou Exposar aanraden aan elk merk dat op zoek is naar een partner die flexibiliteit, snelheid en accuratesse biedt. Dat is echt de kracht van Exposar. De mensen die er werken zijn vriendelijk, enthousiast en eerlijk. Als een van de weinigen in de branche denken jullie niet in problemen maar in oplossingen. Dat is verhelderend. Dat is bij heel veel andere bedrijven wel anders.”

 

Over Braez

Comfortabel en eerlijk. Klanten komen hiervoor al twintig jaar terug. Tachtig procent van de klanten zijn terugkerende klanten en dat zegt veel over het merk. “Onze klanten kunnen alles kopen, maar toch kopen ze ons merk. Dat vind ik apart.” Braez beheert de hele keten, van Research en Design tot Productie en Customer Service. “We maken zelfs onze eigen stoffen in onze eigen fabriek.”

 

Braez is het enige kledingmerk ter wereld dat het logo van Unicef Women’s Empowerment Principles mag voeren. Niet alleen omdat ze een deel van de omzet afstaan aan dit goede doel, maar ook omdat een van de mede-eigenaren zelf actief betrokken is bij het UWEP. “Dit is echt iets unieks waar we super trots op zijn.”

 

De oprichter, René van Huffel, is op het eerste gezicht niet een typische fashion designer. Maar schijn bedriegt: hij weet als geen ander elke keer weer een tijdloze, basic collectie te maken die de serene rust uitstraalt van Ibiza en Saint Tropez. Items van Braez kan je overal bij dragen en door de hoogwaardige kwaliteit gaan ze jaren mee. “Dat is voor mij dé ultieme vorm van duurzaamheid. Je draagt je favoriete kleding gewoon jarenlang.”