Blog

Testimonial Yellow Claw

  |   Blog

De merchandise begon klein, met als insteek om vooral een ‘tof ding’ te leveren dat fans willen dragen, maar het heeft nu een belangrijke rol binnen het bedrijf gekregen. “Bezoekers beslissen binnen no-time om iets wel of niet te kopen, dus de foto moet van topkwaliteit zijn”.

Ontstaan als thema-avond in de Amsterdamse Jimmy Woo, is het succesvolle dance duo ‘Yellow Claw’ uitgegroeid tot een internationale hit van formaat. Yellow Claw staat voor toffe muziek, toffe merchandise, toffe sfeer, gek doen, je niet aan de regels houden en je eigen regels maken.

 

Testimonial Yellow ClawDe rol van merchandise

Net als voor elke act of muzikant was ook voor Yellow Claw de merchandise vanaf het begin een belangrijk onderdeel van de show. Bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen die naar een show komt, zich kan verbinden met het dance duo. De merchandise begon klein met als insteek om vooral een ‘tof ding’ te leveren wat fans willen dragen, maar het heeft nu een belangrijke rol binnen het bedrijf gekregen. Het is geworden tot iets dat niet alleen naar de shows wordt gedragen, maar ook daarna en het succes neemt steeds grotere vormen aan; over de hele wereld ontstaan vriendschappen doordat fans elkaar zien lopen in de kleding.

“Exposar is aan het uitbreiden naar nieuwe vormen van product content, dus er is voor elk merk ruimte om te slagen”.

 

Uitdaging

“We zaten bij een ZZP-fotograaf die vanuit huis werkte (…) dit ging prima maar we wilden graag een kwaliteitsslag maken. Bij het zoeken van een professionelere partij in productfotografie liepen wij ertegenaan dat andere partijen wel professioneler waren, maar niet flexibel genoeg waren met het schieten van kleinere collecties. Tijdens de zoektocht naar een betere oplossing kwam een collega van Linan iemand tegen die bij Exposar werkte. “Een kwestie van Juiste plek, Juiste tijd.”

In een tijd dat steeds meer communicatie alleen nog online gaat, speelt Yellow Claw hier slim op in: de webshop is de enige manier waarop zij merchandise verkopen. Hoe de merchandise in de webshop wordt getoond is de enige manier waarop fans de items kunnen zien en ervaren. De product content in de webwinkel móet dan van de beste kwaliteit zijn, anders verkoopt het bijna niet. “We willen dat de productfoto’s de grote meerderheid aanspreken. Bezoekers beslissen binnen no-time om iets wel of niet te kopen, dus de productfoto moet van topkwaliteit zijn.”
Kwaliteit is voor Linan niet alleen pixels en resolutie, het is veel meer dan dat. Het gaat om lading geven aan het merk en het creëren van het juiste gevoel. “Dat soort kwaliteit laat zich moeilijk beschrijven en kan je natuurlijk niet in een lage resolutie realiseren.”

Daarom zocht Yellow Claw een product content partner met gevoel voor styling, oog voor detail en een neus voor kwaliteit.

 

Hoe Exposar heeft geholpen

Yellow Claw is geen standaard fashion label met twee grote collecties per jaar. “Wij komen vaak met een paar producten die snel geschoten moeten worden. Er wordt door Exposar bijna altijd plaats voor ons gemaakt, hoe irritant ze het ook vinden.”

Testimonial Yellow Claw

Linan was opzoek naar een content maker waarop hij kan vertrouwen, een vaste plek om spullen te laten fotograferen. “Ik kan te allen tijde

langskomen, ze werken met high end apparatuur die altijd klaarstaat en ze werken snel en secuur. Ik zie de inzet vanuit het hele Exposar team.”

Of het nu op een feestdag af moet zijn, of nog dezelfde dag. “Er wordt gewoon keihard gewerkt. Net als wij, heeft Exposar een

09:00-21:00 mentaliteit”.

In eerste instantie dacht Linan dat er alleen platte fotografie mogelijk was, maar gaandeweg is gebleken dat er veel meer mogelijk is. “Ik heb ook het idee dat door de verzoeken die wij hebben, we samen weer nieuwe stijlen ontdekken (…). Het is heel fijn dat Exposar daarin meedenkt.”

Dat er veel getest en geprobeerd kan worden spreekt hem aan. “We hebben bijvoorbeeld laatst voor de kledinglijn van Los Amsterdam (de laatste cd van Yellow Claw, red.) nieuwe stijlen uitgeprobeerd die we samen hebben uitgedacht. ” En in de toekomst willen ze zeker ook korte productvideo’s gaan gebruiken. “Ik ben heel benieuwd wat de toekomst brengt.”

 

 

“Exposar staat voor mij voor Kwaliteit, Snelheid, Sfeer, Harde werkers, Fijne Collega’s en Moderne Techniek.”

 

Testimonial Yellow ClawAanbeveling

“Een jong, enthousiast en welwillend bedrijf dat niet vies is van hard werken.”, zo omschrijft hij de sfeer bij Exposar. Het huiselijke gevoel spreekt de – operationeel eindverantwoordelijke Linan – aan. “Altijd als ik binnenkom, word ik gastvrij ontvangen. Ik kan altijd gezellig mee eten, lekker broodje hagelslag”. Tegelijk spreekt de professionaliteit hem aan: “Exposar is aan het uitbreiden naar nieuwe vormen van product content, dus er is voor elk merk ruimte om bij Exposar te slagen”.

“Exposar staat voor mij voor Kwaliteit, Snelheid, Sfeer, Harde werkers, Fijne Collega’s en Moderne Techniek. (…) Ik heb jullie aangeraden aan diverse anderen, waaronder Daily Paper (sindsdien ook klant van Exposar, red.). En uiteraard gaan alle merken die bij ons komen automatisch naar jullie toe. Dus ja, ik zal jullie zeker blijven aanraden!”

 

Over Linan

Hij is nu zo’n 6 jaar werkzaam bij Yellow Claw. Begonnen met een kleine vriendengroep en nu, samen met een steeds groter wordende groep vrienden, de wereld aan het veroveren. Bescheidenheid siert hem: “Ik zou het jammer vinden om mij als persoon uit te lichten, dit gaat om meer dan mij. Ik ben 1 van de 11 spelers op het veld” aldus de fervente Ajax fan. Linan is de eerste medewerker van Yellow Claw en als zodanig operationeel medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alles wat met Yellow Claw merchandise te maken heeft. Samen met 5 collega’s doet hij alles, van pakketjes inpakken tot collecties creëren.