Blog

Waarom modemerken nu echt moeten beginnen met video content

  |   Blog

In deze blog legt Sigrid (eCommerce Marketing en Communications Executive) uit hoe video je zichtbaarheid kan vergroten, en wat het jouw kledingmerk nu écht kan opleveren.

Misschien heb je het al een keer voorbij zien komen: video content is hot. Modeplatform Asos.com staat erom bekend om zijn productvideos in catwalk stijl bij vrijwel alle items die het verkoopt. Het via social media explosief groeiende FashionNova laat gebruikers hun eigen productvideo’s uploaden om de fit voor alle lichaamstypen inzichtelijk te maken. Waarom zou ook jij je hiermee bezig houden?

 

Video rankt hoger in social media feeds

Tegenwoordig is gezien worden niet meer zo vanzelfsprekend. Met de hoeveelheid gebruikers van social media platforms groeit ook de hoeveelheid beschikbare content. Sites als Facebook gebruiken tegenwoordig algoritmes om te beslissen welke content elke gebruiker te zien krijgt in zijn feed. De algoritmes zijn zeer complex en onderhevig aan constante aanpassingen, maar wat we wel weten: video krijgt over het algemeen voorrang ten opzichte van andere content. Video krijgt meer likes en levert meer conversie op dan andere content. Algoritmes zijn erop gericht om gebruikers de content aan te bieden waarmee zij willen interacteren. In dit licht is het niet gek dat video content als winnaar uit de bus komt.

“Maar liefst 62% van de mensen kijkt meer dan 1 uur per week naar YouTube en Facebook video’s.”

 

De consument wil geholpen worden door video content

Toen online shopping net van de grond kwam, hadden veel mensen zo hun bedenkingen over het online shoppen van kleding. Retourprocessen waren ingewikkeld, voorwaarden onduidelijk en het leek een onmogelijkheid dat een aantal foto’s op een internetpagina een pashokje in de winkel kon vervangen.

Sinds de begindagen van online shopping hebben websites hun leverings- en retourprocessen effciënter gemaakt. Ook zijn er meer regels gekomen om de consument te beschermen tegen oplichting en fraude. Toch valt er nog veel te winnen op het gebied van online shopping, namelijk op het gebied van product content. Zo’n 64% van de consumenten geeft aan dat zij bij online shopping de “touch and feel” van het kledingstuk missen. Vier keer zoveel consumenten geven aan liever een video over een product te kijken dan erover te lezen. Hoe soepel is de stof? Hoe beweegt het kledingstuk om je heen als je loopt? Dit zijn vragen waarbij video content de consument meer inzicht verleent dan foto’s. Dit wordt ondersteund doordat 52% van de shoppers aangeeft meer vertrouwen te hebben in hun aankoop als er video content beschikbaar was, en overall maar liefst 96% van de consumenten zegt dat video ze helpt bij het doen van online aankopen.

 

Traffic naar je website, op je website en engagement: De opwaartse spiraal van video & SEO tilt je merk naar een hoger niveau

Net als social media platforms maken grote zoekmachines zoals Google gebruik van algoritmes. Hiermee bepalen zij welke zoekresultaten het meest relevant zijn en daarmee welke zoekresultaten jij als gebruiker te zien krijgt. Ook hier wordt veel waarde toegekend aan het gebruik van video.

Als er video content op je website staat, verschijn je hoger in de zoekresultaten dan als er geen video content op je website staat (als de websites verder exact hetzelfde zijn). De hoeveelheid traffic afkomstig van deze organische zoekresultaten kan zelfs stijgen met 157% door het gebruik van video. De aanwezigheid van video content op je website zorgt er niet alleen voor dat traffic terecht komt via organische zoekresultaten. Consumenten weten je ook vaker zelf te vinden via direct searches: Er wordt 41% meer gezocht naar websites met video dan naar websites zonder video. In totaal worden er drie keer zoveel maandelijkse bezoekers gegenereerd door video content dan door andere vormen van content.

 

Video’s van maximaal twee minuten creëren de meeste engagement

De algoritmes van social media platforms en internet zoekmachines kijken naar meer dan “is er video?”.  Ze proberen te doorgronden of je de content biedt waar gebruikers naar op zoek zijn. Kijken, lezen en delen je bezoekers je content? Ofwel:
Engagement! Uit de statistieken blijkt dat bezoekers 127% meer pagina’s bekijken op websites met video content dan op websites zonder video content. Doordat consumenten video’s bekijken stijgt de time on site met 81%. Een video content op een productpagina kan de engagement zelfs met zo’n 340% laten stijgen. Video content zorgt er dus voor dat meer mensen met jouw bedrijf in aanraking komen en er meer interactie met je content is. Deze interactie zorgt er op zijn beurt voor dat je nóg beter gevonden wordt.

 

Video helpt de consument én werkt voor jou

 

Natuurlijk is het fijn als de consument zich geholpen voelt, maar at the end of the day moet het ook zichtbaar zijn op de balans. Productvideo’s voor eCommerce hoeven niet duur te zijn, maar het blijft een investering. Wat levert het jóu op? Het antwoord is: veel. Zowel op korte als op langere termijn. Video content in online retail zorgt voor 37% hogere add to cart conversie en een 85% grotere kans op het doen van een aankoop. Na aankoop is 57% van de consumenten minder verrast over hun aankoop als ze een productvideo hebben gekeken. Het is aannemelijk dat dit leidt tot minder retouren. Dit vermoeden wordt ondersteund doordat bedrijven die productvideo’s voor eCommerce gebruiken 49% meer omzet genereerden dan bedrijven zonder video content.

Maar liefst een op drie millennials koopt een product door het kijken van een online video. Het bekijken van video content maakt het doen van een aankoop zelfs 6,6 keer zo waarschijnlijk bij millennials, in het bijzonder Gen C (de meerderheid van tech savvy millenials). Millenials reageren dus enorm positief op de aanwezigheid van video content. Deze generatie vormt bijna 20% van de bevolking in Nederland. Ze zijn relatief koopkrachtig, hebben veel kennis van nieuwe technologie en hebben nog amper vaste merkvoorkeuren ontwikkeld. Aan jou om van deze consument jóuw consument van de toekomst te maken.

87% van de online marketeers gebruikt al video content. Ben jij er klaar voor?