Blog

Persbericht: Binnen 60 seconden video’s produceren én editen dankzij nieuwe video technologie

  |   Nieuws

Amsterdam, 28 september, 2017 – 4K video, snel gemaakt, direct klaar en binnen een minuut in te zetten voor webwinkel, sociale media en outdoor – de ideale situatie voor online modemerken!

 

Door beperkingen op het gebied van budget, kennis, ervaring en technologie was het inzetten van video voor veel modemerken nog een brug te ver. Gelukkig is dit niet meer het geval dankzij een snelle videodienst, die het mogelijk maakt de volledige videocyclus binnen 60 seconden te voltooien.

Mode- en lifestylemerken kunnen dankzij Exposar’s in-house videoproductiefaciliteit in rap tempo product- en modelvideo’s laten produceren. Het tijdrovend inzetten van een cameraploeg, verlichtingsopstelling, geluidsmensen en de intensieve montage fase zijn hiermee verleden tijd. Video voor online en offline gebruik kan nu binnen enkele minuten gerealiseerd zijn en is als kers op de taart ook nog zeer betaalbaar.

 

Persbericht: Binnen 60 seconden video’s produceren én editen dankzij nieuwe video technologie

Verhoogde omzet dankzij video 

Al een aantal jaar heeft online video zich bewezen als de meest effectieve vorm van online content [PDF]. Video is het medium waar bezoekers graag meer van willen zien. Google geeft aan: “Bijna 50% van de internetgebruikers op zoek gaan naar video’s gerelateerd aan een product of dienst, nog voordat ze een winkel bezoeken”. Voor mode -en lifestylemerken die tot nu toe geen onlinevideo gebruiken, is met deze nieuwe ontwikkeling de drempel een stuk lager geworden. Maar Exposar gaat nog een stap verder door de videocontent “shoppable” te maken. Met Shoppable video kunnen webwinkel bezoekers meer doen dan alleen een video bekijken.

 

Norbert Brenninkmeijer, CEO, Exposar zegt:
“Wanneer je video inzet binnen een webwinkel, laat je de bezoeker meer over je product zien en zo win je vertrouwen. Door een stap verder te gaan en de video interactief te maken, help je de bezoeker keuzes te maken, zoals variaties van kledingstukken zien of zelfs aankopen doen. Dat helpt hen in hun zoektocht naar het juiste item” 

 

Shoppable Fashion Content 

De consument eist een steeds rijkere winkelbeleving tijdens het online shoppen en het gebruik van video maakt dit mogelijk. De videodienst van Exposar biedt mode- en lifestylemerken de mogelijkheid om hun video’s interactief, oftewel, shoppable te maken waarbij er per video relevante Call To Action buttons geplaatst worden. Op deze manier helpen webshops hun bezoekers eerder in actie te laten komen op een manier die aansluit bij de belevingswens van de consument.

 

Binnen 60 seconden compleet! Dat is de belofte van Exposar aan merken die aan de slag willen gaan met video. 

Een video opnemen, editen en op de webwinkel plaatsen duurt op zijn kortst een aantal dagen, maar vaker neemt het gehele proces meerdere weken in beslag. Bij de videodienst van Exposar ligt de focus op snelle productie van video content zonder verlies van kwaliteit, zodat mode- en lifestylemerken direct aan de slag kunnen gaan met hun video content. Dit geldt zowel voor één enkele video als voor een hele collectie.

 

“Modelvideo’s moeten op de juiste manier gemaakt worden, zodat de consument de juiste indruk krijgt van het kledingstuk. Dat vraagt dat je niet zomaar een model voor de camera plaatst, maar dat je goed nadenkt welke aspecten van het kledingstuk belangrijk zijn voor de consument. Wil je het goed doen, dan moet je als het waren in het hoofd van de bezoeker kijken” – Jorinde Baks, eCommerce Video Stylist

 

One-Stop-Shop voor video 

Een lastig aspect bij video is de technisch realisatie die erbij komt kijken. Dit is een onderdeel waar veel webwinkels te weinig aandacht aan besteden en waardoor YouTube de eerste optie is. Maar het gebruik van YouTube heeft nadelen. Brenninkmeijer voegt toe:
“Het doel van het inzetten van video voor webwinkels is ook dat de bezoeker langer op de website blijft. Dit kan je pas doen als de video op de juiste manier op de webwinkel staat, in plaats van op een extern platform zoals YouTube”  

 

Exposar biedt daarom direct een oplossing voor dit obstakel. Voor zijn klanten neemt Exposar de videohosting op zich, waardoor mode- en lifestyle merken zich geen zorgen hoeven te maken over het technische aspect van video, ongeacht device, locatie of breedband data. Op deze manier profiteren ze direct van extra websitebezoek en de toegevoegd SEO-waarde die video oplevert.

 

Zien is geloven 

Om modemerken te helpen de stap naar onlinevideo te maken, is het mogelijk vrijblijvend een video testshoot te doen bij Exposar. Tijdens de video testshoot kunnen geïnteresseerde merken gratis een uur lang video’s maken onder begeleiding van Exposar’s in-house video stylist. Zo kunnen zij de snelheid en kwaliteit van het produceren van video in het echt ervaren worden. Geïnteresseerden zijn zeer welkom om direct online hun testshoot te reserveren.

 

Over  Exposar 

Bij Exposar geloven we in de kracht van online content. Ons doel is om samen met modemerken de uitstekende foto- en video content te creëren die hun klanten van ze verlangen. In de huidige samenleving, waarin internet een belangrijke tool is om met je publiek in contact te komen, zijn er bijna oneindige mogelijkheden om je doelgroep te overtuigen van jouw meerwaarde, contacten te onderhouden, engagement te stimuleren en de interactie met je target groepen te bevorderen.

 

Dit doel bereiken wij door de behoeften van onze klanten op de eerste plaats te zetten en manieren te blijven ontwikkelen om de online beleving van hun doelgroep te verrijken. Op het moment dat de behoeften van de consument veranderen, is het aan de modemerken om dit te signaleren en te innoveren om aan deze behoeften te kunnen voldoen. Exposar vergemakkelijkt dit proces en levert keer op keer meetbare return of investment.

 

Sinds de oprichting in 2010 is Exposar, het meest innovatieve product content bedrijf van Nederland, toegewijd aan het creëren van Shoppable Product Content die converteert. Exposar maakt gebruik van StyleShoots technologie om samen met modemerken dynamische product video’s en productfotografie te realiseren die zorgen voor meer engagement en interactie met de consument.