Fotobewerking, wat is er mogelijk…

De foto is gemaakt, wat nu?

Tijdens het schieten op model kan je een beeld tegenkomen waarvan je denkt ‘dit is een tof beeld, maar het product ziet er niet op zijn best uit’. Dit kan bijvoorbeeld komen door te heftige kreukels, door de pose van het model, te veel schaduw op het product of er is een sample gebruikt die nog niet de kwaliteit heeft van het eindproduct.

Gelukkig werken wij met photoshop wizards die met hun skills van alles kunnen toepassen om het product toch op zijn best eruit te laten zien. Voor ons geldt wel om zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven en puur en alleen het product te upgraden, niet het product te veranderen. Ga je hierin te ver is de kans op retouren enorm groot.

Ditzelfde geldt ook voor modellen. Het kan zijn dat het model slecht heeft geslapen of bijvoorbeeld een onrustige huid of blauwe plekken heeft die je liever wilt verbergen. Hetzelfde geldt voor als je shoot midden in de winter plaatsvindt en je model niet die summer glow heeft voor je spring summer collectie. Ook hier geldt dat wij het uiterlijk nooit van het model aanpassen, maar wel op een subtiele manier verbeteren. 

Qua bewerking zorgen we er standaard voor dat de vloer waar het model staat digitaal is ‘schoongemaakt’. Na een drukke shootdag worden voetstappen namelijk steeds beter zichtbaar op de vloer en de foto wordt gesized naar de doorgeven afmetingen. Heb je specifieke wensen? Overleg dit met ons en onze photoshop wizards gaan voor je aan de slag!