Hoe bereid je een modelshoot voor?

Een modelfoto zorgt ervoor dat jouw producten echt tot leven komen. Bezoekers van jouw website kunnen namelijk precies zien hoe het item valt op een persoon. Dit wekt vertrouwen én converteert! Uit onze A/B testen blijkt dat je 30% meer conversie kan behalen door naast packshots ook modelfoto’s toe te voegen aan je product detail pagina.

Na talloze modelshoots weten wij bij Exposar wat werkt en niet werkt. Daarom hebben wij 6 punten opgesteld die ervoor zorgen dat je jouw modelstoot goed kunt voorbereiden.

1. Bepaalde de look & Feel

Voorafgaand aan een shoot is het handig om inspiratie op te doen en wellicht al een concept te bedenken. Wat voor soort foto’s heb je nodig? Welke aanzichten wil je vastleggen? Voor welk platform wil je de beelden gebruiken? Welke make-up en styling passen het beste? Welk model belichaamd jouw merk? Het is belangrijk dat deze onderdelen voorafgaand aan de shoot zijn vastgelegd. Onze ervaren stylist denkt graag met je mee en kan eventueel samen met jou een concept idee vaststellen.

Ook is het handig om de vereisten van een platform te achterhalen. Sommige marketplaces (zoals Zalando) hanteren namelijk strenge eisen waaraan jouw foto’s moeten voldoen om te worden vertoont op jou website

2.Studio set-up

Wil jij je modelshoot creatief inrichten? Maakt dan gebruik van een gekleurde achtergrond, props en speciaal afgestelde  belichting. Exposar heeft verschillende props en achtergrondkleuren beschikbaar om jouw modelshoot te doen onderscheiden van andere merken

3. Bepalen van sets

Wij kunnen de shootdag het meest efficiënt inrichten als de sets van tevoren zijn bepaald. Met goede sets wordt cross-selling gestimuleerd. Bepaal dus voor jezelf welke items volgens jou het beste matchen! Vergeet ook niet om de looks af te maken met accessoires zoals sieraden, schoenen en headwear.

4. Modelkeuze

Veel van onze klanten selecteren de modellen voor de fotoshoot zelf. Zij kennen hun merk immers het beste en weten precies welk gezicht het merk uitstekend kan vertegenwoordigen. Wil je hierin graag advies? Dan kan onze modelstoot specialist je hierin uiteraard helpen! Exposar heeft goede relaties met verschillende modellenbureaus in heel Nederland. Op basis van jouw wensen en budget stelt zij een pakket samen en bepalen jullie gezamenlijk welk model het meest geschikt is.

Uiteraard is het niet verplicht om met professionele modellen te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kennis, vriend of vriendin. Wellicht past hij/zij perfect bij jouw merk!

5. Visagist

Een visagist kan net even die look wat extra’s geven, zij weten als geen ander welke make-up op welke manier aangebracht moet worden en weet simpelweg wat wél en niet werkt. Wil jij het mooiste resultaat halen uit de beelden? Wij raden dan ook aan dat er een visagist aanwezig is op de shootdag, maar ook hier kan onze studiomanager je adviseren.

6. Nabewerking

Van tevoren bepaal je samen met onze operationeel manager welke nabewerking het beste toegepast kan worden. Wil je de beelden op een transparante achtergrond of een extra formaat en bestandstype? Of wil je de beelden colourmatchen aan de packshots? Dit zijn allemaal dingen waar je voorafgaand aan de shoot vastgelegd moeten worden. Ook kunnen wij nabewerking met betrekking op het model toepassen, denk aan tattoos verwijderen of summerglow toevoegen.

Uiteraard ondersteunt Exposar jou voor, tijdens en na de modelshoot!

Plan je shoot

Kan jij niet wachten om een modelshoot bij ons in te plannen of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met 020 767 05 84 of mail naar sales@exposar.com. We staan je graag te woord en plannen met plezier een modelshoot in onze studio. Tot dan!