Tailoring – van formeel naar informeel

Tailoring

Als je een beetje into fashion bent, dan heb je vast en zeker enkele tailored stukken in je kledingkast hangen. Het colbertjasje is het ultieme item om gekleed voor de dag te komen en is inmiddels in bijna elke uitvoering wel verschenen. Het kledingstuk is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en wordt tegenwoordig meer informeer dan formeel gedragen. Denk hierbij aan het combineren van een jasje met een t-shirt of op een jeans. Van oudsher werd het alleen door mannen gedragen, maar vanaf de vorige eeuw is deze manier van kleden ook in de garderobes van vrouwen opgenomen. Dit maakt het tot een zeer veelzijdig item, zowel voor mannen als voor vrouwen, voor elke gelegenheid. 

 

Tailoring is traditiegetrouw maatwerk en een echte ambacht. Inmiddels is deze stijl ook door de fast-fashion industrie geautomatiseerd wat een stuk toegankelijker heeft gemaakt. In beide gevallen kan je op verschillende manieren de rijkheid van het producten laten zien, er is alleen één ding die in beide gevallen onlosmakelijk is en dat is: de fit. Dit wil je zo goed mogelijk laten laten zien aan je consument. Niet alles is goed te zien op een voor en achterkant foto en juist wat jouw jasje uniek maakt wil je visueel onderstrepen zoals: de zakken, snit, stof, knopen, print, lining, stiksels you name it! Wij bij Exposar weten als geen ander hoe wij dat moeten doen. 

 

Het kan zijn dat er bij je colbert of blazer een matching broek bij zit en zo een pak vormt . Er zijn ook verschillende mogelijkheden om kostuums als een set te presenteren. Om gelijk duidelijk te maken aan je klant dat dit een set is, kunnen de top en de bottom in hetzelfde beeld worden geplaatst. Deze worden apart van elkaar geschoten en in de nabewerking samengevoegd. Beide items kunnen zijn geschoten op mannequin of het jasje op mannequin en de broek op de flatlay. De items kan je dan ook nog individueel laten zien op foto 2 en 3, zodat ze groter zichtbaar zijn.

 

Binnen de tailoring zijn er ook een aantal karakteristieke accessoires die vrijwel altijd onderdeel zijn van de collectie. Denk hierbij aan riemen, stropdassen, hoeden of pochetten en mogelijk zelfs bretels. Ook hier hebben wij verschillende best-practices van die wij consistent en kwalitatief kunnen (her)produceren. Voor diverse merken fotograferen wij de tailoring, zoals Oger die meer traditionele tailoring heeft en 1/Off Paris die deconstructed tailoring heeft. 

 

Wil jij je producten ook op een hoogwaardige manier gefotografeerd hebben? Neem dan contact met ons op!