Waar baseer je jouw modelkeuze op?

Wanneer je jouw collectie perfect wil digitaliseren heb je naast packshots ook modelfoto’s nodig. Op het moment dat je modelfotografie toevoegt aan de product detailpagina is het mogelijk voor de klant om de look, fit en feel van jouw items beter te zien. Tevens zorgt de toevoeging van modelfotografie voor een conversiestijging van maar liefst 30 procent en wordt cross-selling bevordert wanneer je goede sets samenstelt voor jouw modelfotografie.

Maar waar begin je de zoektocht naar een geschikt model voor jouw merk? Hoe maak je de juiste modelkeuze voor jouw E-commerce beelden? Indien gewenst kunnen wij jullie daar in adviseren. 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer het gaat om modellen selecteren. Hierbij moet je jezelf afvragen wat voor jouw merk belangrijk is. Wat wil je uitstralen? Welke uiterlijke kenmerken zijn er voor jou belangrijk? Wil je het model met of zonder gezicht afgebeeld hebben? De modelkeuze hangt voor veel merken sterk samen met het budget. Wil je jouw E-commerce beelden ook gebruiken voor Social Media? 

Bij het kiezen van een model is er voor ieder budget een mogelijkheid. Zo is onherkenbaar beeld, waarbij een modelfoto op zo’n manier wordt afgesneden dat het hoofd van het model niet te zien is, goedkoper dan het gebruik van herkenbaar beeld. Wanneer je een klein budget hebt of de focus enkel wilt leggen op de items is onherkenbaar beeld een goede optie. Hoe meer ervaring het model heeft, hoe hoger de dagprijs kan uitvallen. Sommige doen ook geen E-commerce meer, omdat zij dit niet meer nodig hebben qua ervaring.

De modelkeuze kan namelijk ook onderdeel zijn van een merkstrategie. Kies je bijvoorbeeld een bekend model of influencer, dan brengt het model haar netwerk en Social Media volgers met zich mee. Hierdoor wordt jouw collectie sneller bekend bij het grote publiek. 

Bij het kiezen van een model moet je ervoor zorgen dat het model goed past bij jouw merk. Zo is het voor een sportmerk belangrijker dat het model atletisch gebouwd is en mogen de modellen van een streetwear merk wel tattoo’s hebben.. Op deze manier kan de doelgroep zich beter identificeren met de collectie. Andere kenmerken die een belangrijke rol spelen zijn bijvoorbeeld etniciteit, leeftijd, kledingmaat, haarkleur of lengte.

Kijk je nu al op tegen het zoeken naar het juiste model? Of heb je gewoonweg de behoefte om over modelkeuze te sparren dan ben je bij Exposar aan het goede adres! Door de jaren heen heeft Exposar goede relaties opgebouwd met verschillende grote modellenbureaus in Nederland. Hierdoor kunnen wij altijd het juiste model voor jouw merk vinden. 

Plan je shoot

Kan jij niet wachten om een modelshoot bij ons in te plannen of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met 020 767 05 84 of mail naar sales@exposar.com. We staan je graag te woord en plannen met plezier een modelshoot in onze studio. Tot dan!