Zalando requirements

Sinds de start van Zalando zijn marketplaces niet meer uit het online modelandschap weg te denken. Ondanks het grote aanbod blijft Zalando marktleider en de belangrijkste marketplace voor de veel van onze klanten.

Net als wij, houdt Zalando van consistentie op hun website. Als alle merken hun eigen fotografiestijl zouden insturen zou je worden overweldigd door de hoeveelheid verschillende achtergronden, styling en crops. Daarom heeft Zalando strikte regels voor hun fotografie en de data die gekoppeld moet zijn aan het product. Exposar produceert voor meerdere merken volgens de richtlijnen van Zalando en weet precies hoe ze deze moeten uitvoeren zowel voor packshots als voor modelfotografie. Onze belangrijkste bevindingen waar je als merk rekening mee moet houden vind je hieronder.

  • Foto 1: De foto die als eerste getoond wordt moet altijd een productfoto zijn. Deze wordt op een onzichtbare mannequin gefotografeerd en getoond met witte achtergrond en zonder schaduw.
  • Foto 2: De tweede foto is misschien wel de belangrijkste foto. Deze shop-the-look foto geeft namelijk de vrijheid om een volledige outfit te tonen bijna zonder restricties. Een t-shirt mag bijvoorbeeld getoond worden met een jack erover en een pet en tas als accessoires. Deze foto leent zich dan ook perfect op de look en feel van een merk goed over te brengen.
  • Foto 3 & 4: De volgende foto’s moeten het item uitlichten zonder afleiding of verwarring. Het is dus belangrijk dat de items ingezoomd zijn en dat ze niet deels bedekt zijn door een ander item. Laat het item hier van volledig van zowel de voorkant als de achterkant zien.
  • Foto 5: Deze laatste foto gaat dieper in op een item. Hier heb je de kans om de details van je item uit te lichten. Denk aan een close-up van de stof, knopen, stiksels of bepaalde functionaliteiten die in eerste instantie niet zichtbaar waren.

Zalando heeft naast deze vereisten ook een lijst met algemene eisen. Denk aan afmetingen, bestandstype, achtergronden en nog veel meer. 

Heb jij nou helemaal geen zin om je hier volledig in te verdiepen. Laat ons dan weten dat je jouw content ook voor Zalando wilt gebruiken dan leveren wij het volledig volgens de vereisten van Zalando op!