Een shootdag bij Exposar

Heb je binnenkort een shootdag gepland staan en ben je benieuwd wat je op zo’n dag kunt verwachten? In deze blog vertel ik jou hoe een shootdag bij Exposar is ingericht!

Een shootdag kan ingepland worden voor een hele of halve dag. De meeste klanten komen bij ons een hele dag shooten omdat ze op deze manier de meeste sets kunnen schieten en het meest efficiënt kunnen werken. De dagindeling wordt bepaald door het aantal items, aantal shots, aantal modellen en of er ook video moet worden geschoten.

09:00 – 09:15 

We beginnen de shootdag vaak om 09:00. De stylist van Exposar heet zowel jullie als het model welkom. Allereerst drinken we met zijn allen een kopje koffie of thee zodat iedereen elkaar leert kennen.

09:15 – 10:00

Vervolgens neemt het model plaats in de stoel van de visagist als deze aanwezig is. Het model wordt opgemaakt naar jouw wens. Tijdens dit proces neemt onze stylist de laatste wensen met je door ter bevestiging.

10:00 – 12:00 

Zodra de visagist klaar is begin de shoot. In de tijd dat het model in de visagie zit worden alle props al klaargezet zodat we direct van start kunnen gaan. We beginnen de shoot altijd met een licht controle. Er worden een aantal test beelden geschoten waarin jij kan aangeven welke belichting en welke camerapositie het beste past bij de uitstraling van jouw merk. Om de consistentie te waarborgen worden deze gegevens opgeslagen zodat we de volgende shoots exact met dezelfde belichting en positie kunnen werken indien dit gewenst is.

Zodra alle instellingen zijn ingesteld begint de shoot. Als je werkt met één model kunnen ongeveer 60 sets schieten op een dag, bij twee modellen wordt dit aantal verhoogd naar 80 sets. Uiteraard zijn er factoren die een rol spelen op het aantal sets wat geschoten kan worden. Verkoop je bijvoorbeeld maatpakken waar heel veel styling aan te pas komt dan neemt dit meer tijd in beslag als een casual hoodie die nauwelijks gestyled hoeft te worden.

Zoals je wellicht hebt gelezen in onze vorige blog worden de setjes van de voren voorbereid om efficiënt te werk te gaan.

12:00 – 12:30

Rond lunchtijd houden we even pauze. Exposar verzorgt een uitgebreide lunch met verse broodjes van een authentieke Italiaan. Wij plannen hier gemiddeld een half uurtje voor in, wil je nou net iets langer of zelfs iets korter is dat uiteraard mogelijk. Op een halve dag shoot houden we geen pauze zodat we de tijd optimaal kunnen benutten. Na de lunch neemt het model opnieuw plaats in de stoel van de visagist om de make-up bij te werken om daarna weer met volle energie de resterende items te schieten.

12:30 – 17:15 

Om half 1 vervolgen we de shoot. Als klant kan je tijdens de shoot met onze stylist mee kijken naar de beelden zodat je direct een indruk krijgt van de foto’s die geschoten worden.

Zodra alle sets zijn vastgelegd is de shoot klaar. Jij kan naar huis en wij gaan aan de slag met jouw beelden. De stylist maakt een vervolgens een eerste selectie van de beelden. Alle onbruikbare beelden worden door ons verwijderd, hierbij kun je denken aan beelden waarop het model zijn of haar ogen dicht heeft of out of focus is. Vervolgens worden de goede beelden binnen 1 tot 2 werkdagen naar jou opgestuurd. Jij krijgt nu de kans om een selectie te maken tussen jouw favoriete beelden. Deze geselecteerde foto’s worden vervolgens door onze retouch afdeling nabewerkt en onder de juiste benaming terug naar je opgestuurd. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is het uploaden van de beelden op jouw website en je zal zien dat het conversiepercentage binnen no-time stijgt en het retourpercentage verlaagd.